luni, 25 mai 2015

Prajitura cu rabarbar si bezea cu nuca

In fiecare an astept cu nerabdare aparitia rabarbarului.Sunt norocoasa ca il gasesc din belsug in gradina mamei mele.Pentru cei care nu sunt la fel de norocosi ca mine, va pot spune ca la Sibiu, si in localitatile din jurul Sibiului, rabarbarul se gaseste la piata, pentru ca in aproape toate gradinile exista si cate o tufa de rabarbar.
O speranta este si pentru regiunile in care aceasta planta nu este la fel de cunoscuta, iar aceasta speranta se numeste supermarket. In ultimii ani, supermarketurile au inceput sa comercializeze si rabarbar, chiar daca la un pret cam mare :(.

Dar sa revin la oalele si tavile mele si sa va spun cat de buna este aceasta prajitura  Combinatia de bezea crocanta cu nuca si rabarbarul acrisor a fost minunata. Va trebui sa ma credeti pe cuvant si sa testati prajitura, cat inca mai gasiti rabarbar, ca doar v-am povestit unde puteti gasi ;).



Ingrediente:

Aluat:
260 g unt
225 g zahar
1 lingura extract de vanilie
1 praf de sare
4 galbenusuri
375 g faina
6 linguri de lapte
1 praf de copt

Pentru bezea:
4 albusuri
250 g zahar
4-5 tije groase de rabarbar
150 g nuca taiata

Mod de preparare:

Mixam untul moale impreuna cu zaharul, sarea si extractul de vanilie pana devine spumos. Adaugam galbenusurile, pe rand si mixam apoi adaugam laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie. Amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul in tava dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelam.
Pentru bezea mixam albusuriel cu un praf de sare pana devin spuma apoi aduagam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. In bezea adaugam nuca taiata si rabarbarul curatat si taiat bucatele. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi o intindem peste aluat.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~35 de minute (pana se rumeneste usor deasupra).
Lasam sa se raceasca apoi taiem cu un cutit bine ascutit.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu